El primer experiment que demostra que les cèl.lules mare induïdes (iPS) serveixen per a estudiar malalties genètiques ha proporcionat una gran sorpresa. Les cèl·lules de la pell de pacients amb una rara malaltia que produeix envelliment prematur van ser reprogramades amb l'addició de quatre gens per obtenir cèllules mare induïdes. La sorpresa va ser que aquestes últimes no tenien el defecte genètic original (que produeix una mort cel·lular prematura) i es dividien indefinidament com les normals.
L'estudi relaciona per primera vegada les cèl·lules mare amb l'envelliment i el càncer, assenyalen els investigadors del Children's Hospital de Boston (EUA) que han publicat els seus resultats a la revista Nature.
"Si als pacients amb disqueratosis congènita se'ls fa un trasplantament de moll d'os convencional, solen presentar una mortalitat més gran que altres pacients perquè la seva malaltia afecta a molts sistemes orgànics", explica Suneet Agarwal, líder de l'estudi. "Per a aquests pacients, i per a altres que tenen la síndrome d'error de la medul·la òssia, seria ideal fer un trasplantament més suau amb cèllules mare procedents de les seves pròpies cèl·lules".
A més, com la creació de cèl.lules mare induïdes sembla promoure l'allargament dels telòmers (els extrems dels cromosomes), els resultats també indiquen que persones de totes les edats es podrien beneficiar de teràpies cel·lulars d'aquest tipus, indica l'investigador. "No diem que hem trobat la font de la joventut, però el procés de creació de cèllules iPS recapitula en part els mecanismes biològics que la nostra espècie utilitza per rejovenir en cada generació".
Un altre experiment realitzat al Regne Unit dóna una visió diferent del que produeix la mort cel·lular. Quan les cèllules deixen de dividir-se i els teixits dels quals formen part es deterioren, es deu a que la cèl·lula ha detectat un dany en el seu material genètic i emet senyals internes que fan que la mitocòndria (el motor cel·lular) produeixi unes molècules, els radicals lliures, que porten a la mort cel·lular. En aquesta versió la importància dels telòmers, que es s'hi acurten amb cada divisió cel·lular fins que deixen de protegir els cromosomes, és molt menor de la suposada fins ara.
Opinió
Segons la meua opinió seria un fet extraordinari poder trobar una cura per a les infermetats hereditàries, es deurien subvencionar aquestos estudis per millorar la vida d’aquestes persones.
(com la xiqueta del video que té Progeria).
Pense que seria un "inconvenient" que aquest tractament també fora un rejovenidor ja que encara que seria un descobriment encara més revolucionari, les empreses de cosmètica que han guanyat milions amb suposades cremes rejovenidores o be no els interessaria el descobriment o be es barallarien per la tècnica a seguir per efectuar-lo.
Així es subvencionaria d’investigació però dedicada al rejoveniment i no a la salut.
De manera que es crearien clíniques per milionaris que volgueren rejovenir, cosa que suposaria un dur colp al botox i als “peelings” (sona aixi, no vull saber ni com s’escriu ) es a dir més ganes de mantindre la joventut artificialment com es fa ja en les nombroses operacions que es fan els famosos amb aquest fi .
Un pensament purament superficial, no es podria deixar al curs de la natura i deixar-nos envellir.
Si fins i tot el cicle vital descrit des de nens es: naixen, creixen, es reprodueixen i moren, oblidant-se del envelleixen ¡com si no fora natural !
Mantindre la joventut sense esforç, sense dur una bona alimentació ni fer esport ( “ I que em canse” com dirien alguns). Perquè no dur una vida sana deixant de banda les investigacions per rejovenir i dedica-les més be a la salut?
A la fi, no es la salut el que ens manté més temps vius sigui quin sigui el nostre aspecte?
Al video trobem l'esplicació de tot, val la pena vegeu-lo encara que siga llarg. Aquestes son les inveatigacions que es deuen fer
Noticia original
Cèl.lules mare induïdes (iPS)
Children's Hospital de Boston (EUA)
Revista Nature
Telòmer per informació sobre la telomerasa mirar a la wikipedia, es a dir canvia l'idioma a castellà.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada