José Vicente Casado, de 42 anys, ha aconseguit acumular en la seua casa i en un garatge veí 3.000 quilos de material terrestre i extraterrestre: milers de fòssils, alguns d'espècies que no es coneixien i també milers de meteorits arribats al nostre planeta procedent de l'Univers.
El primer meteorit amb el qual va començar l'aficció més important de la seva vida va ser el que va caure en Villalbeto de la Peña (Palència) el 2004.
A poc a poc, es va enganxar en aquesta caça de meteorits, fins al punt que es passa la vida amunt i avall, recorrent deserts, pujant muntanyes i visitant les fires de compra-venda més populars del planeta. I assegura que no ho fa per viure d'ells (els lloga i els ven, però també els dona per a la ciència), sinó "perquè s'investiguen i es descobreixquen el que es pugua sobre l'origen de l'Univers, del nostre planeta i de la pròpia vida ".
La seva última adquisició, en un certamen a Tucson (Arizona) són uns grams del meteorit Murchison, el mateix que aquesta setmana s'ha revelat com un tresor de la diversitat química del Cosmos. Uns científics europeus han descobert que la seva composició amaga més de 14.000 elements, que podrien formar milions de moléulas diferents.
Avui, aquest és un dels seus tresors més petits, però entre les seues "reliquies", destaca una pedra negra, lluent, de 600 quilos. Procedeix de l'Uruguai. "Em va costar 30.000 euros, però la forma que té és especial".
El lloc que més ha visitat són els deserts del nord d'Àfrica. Estan a prop, no hi ha vegetació que amague els meteorits i, a més, és un lloc que ha estat estable durant molts anys. Fa un mes, a Líbia, va trobar quatre. Es calcula que cada any arriben a la Terra entre 200 i 300 meteorits, però la majoria cauen al mar.
"El meu somni seria que a Espanya fera de tot això un Museu de l'Espai, però no hi ha interès", conclou.
En aquests moments prepara una col lecció de fòssils lleonesos que seran exposats en el futur Museu de la Mineria del Bierzo, encara en construcció.
Noticia original (hi ha un vídeo prou interesant sobre aquest home):
http://www.elmundo.es/elmundo/2010/02/19/ciencia/1266586729.html
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada