dilluns, 15 de febrer del 2010

La còrnia i el cristal•lí, en 3D.

La primera imatge tridimensional amb mides reals i a temps real de tot el segment anterior del ull ha sigut obtinguda en el Institut d’Òptica del CSIC, en Madrid. Les dimensions mostren distancies i volums intraoculars realistes. Esta tecnologia permetrà millorar la precisió de la cirurgia de cataractes, realitzar grans avanços en la cirurgia per a corregir la miopia, avaluar els resultats de tractaments corneals i efectuar una detecció precoç de patologies de la còrnia.




Segons apunta la coordinadora de l’estudi: “Lo que interessa a un cirurgià es basar el seu treball en dades quantitatives, reals, sense tindre que tocar l’ull. Una tècnica interferomètrica”. Aquest mètode es pot utilitzar per corregir les imatges dels sistemes de tomografia que s’estan utilitzant en l’actualitat, així com detectar altres patologies freqüents de la còrnia.
El sistema d’imatge utilitzat es el Tomògraf de Coherència Òptica Espectral (OCT). Aquesta tècnica d’imatge no invasiva te múltiples aplicacions en oftalmologia, però també en biomedicina i en la conservació d’obres d’art.



En la meua opinió aquest es un gran avanç per a la òptica, ja que permetrà la possibilitat de conèixer a fons la còrnia i el cristal•lí i poder avançar amb els estudis òptics de les diferents patologies d’aquestes parts de l’ull.

Font d'informació: El País

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada