dimecres, 24 de febrer del 2010
Imants per a triar els millors espermatozous
Els primers resultats d'un assaig de selecció espermática milloren en un 10% la taxa de fecundació
A pesar d’els grans avanços que hi ha hagut en la reproducció assistida, encara hi ha importants reptes per resoldre. Un consisteix a ser capaços de seleccionar els millors embrions que implantar en la mare per a evitar fracassos o embarassos múltiples. Un altre té a veure amb saber triar els espermatozous òptims per a aconseguir majors taxes d'èxit en fecundacions, embarassos i embrions de qualitat. A aquest últim tracta de respondre una tècnica, de moment experimental, anunciada per l'Institut Valencià d’Infertilitat. Utilitzant una espècie de colador amb imants, el IVI separa els espermatozous sans dels danyats i així, ha aconseguit millorar un 10% la taxa d'embaràs en inseminacions artificials i entre el 8% i el 10% les fecundacions en els processos in vitro. Aquestes xifres responen a les dades preliminars d'un assaig que es presentarà al juliol en el Congrés de la Societat Europea de Reproducció Humana i Embriología.
Els processos de selecció d'espermatozous es basen en criteris visuals (mobilitat, forma) i no es solen abordar altres característiques. L'objectiu del IVI ha consistit en descartar cèl•lules aparentment sanes, però que no ho estan: els cridats “espermatozoides apoptótiocos” (que moriran sense poder fecundar l'òvul) a través de criteris moleculars. Per a això, primer es recorre a una molècula (la anexina V) que s'ha manipulat per a adossar-li petites esferes magnètiques. La anexina V té la capacitat d'unir-se a una altra molècula (la fosfatidilserina), que es troba en els gàmetes defectuosos. Al fer passar l'esperma per un conducte amb un imant, els espermatozous sans fluïxen mentre que els “apoptóticos” es queden retinguts, amb el que es millora la qualitat de la mostra.
Existeixen aplicacions aïllades d'aquesta tècnica en la reproducció assistida, encara que l'objectiu del IVI ha sigut anar més enllà i avaluar l'ús potencial a escala clínica estandarditzada d'aquest procediment. Fins al moment, com part de l'assaig en el qual han participat mig centenar de dones, s'han aconseguit 13 gestacions.
La selecció cel•lular inmunomagnética s'utilitza en altres àrees mèdiques com, per exemple, per a garbellar cèl•lules mare de cordó umbilical o de sang perifèrica i destinar-les a un trasplantament de medul•la.
Font d’informació:
http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Imanes/elegir/mejores/espermatozoides/elpepusocsal/20100222elpepusoc_13/Tes
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Pense que aquesta tècnica serà molt útil per a la societat perquè incrementa la possibilitat d'embaràs en aquelles dones que pel motiu que siga recurreixen a la inseminació artificial o a la fecundació in vitro. Per tant els evitarà els problemes econòmics i psicològics que suponen no quedarse embarasades.
ResponElimina