dimecres, 24 de febrer del 2010

No tenim un 'planeta alternatiu' al qual anar-se'n si es destruiex la Terra.

La realitat és que no hi existeix un planeta alternatiu al que pugam anar-se'n si la terra acaba destruint-se, per aquesta raó el secretari general de Greenpeace, Juan López de Uralde demanà als governs que invertiren en salvar-la. A més reclamà que es plantejara un nou model energètic mundial a mig plaç, allunyat de combustibles fòssils i respetuós amb el medi ambient.

Hi va assegurar que hi existeix una divergent en el discurs i la realitat energètica i que, tot i els últims discursos favorables a l'energia nuclear, està demostrat que tan sols un cinc per cent de l'energia que es consumeix al tot el món és d'orige atòmic. Totes aquestes declaracions foren descrites al desdejuni organitzat pel Fòrum de la Nova Societat, de Nueva Economía Forum.

També hi va assenyalar que Greenpeace està totalment en contra a que s'utilitze l'energia nuclear, ja que produeix residus radiactius, que són un greu problema per a milers d'anys, sigui quin sigui el lloc de emmagatzemar-los (un magatzem temporal individualitzat o un magatzem temporal centralitzat).

Lóper de Uralde, recriminà que el ministre de indústria està més pendent de buscar un poble per a residus nuclears que per a preocupar-se de l'estat del planeta i de la contaminació que un magatzem temporal centralitzat comporta. Afirma que tampoc és bona idea l'últim decret del carbó ni que el cotxe elèctric és la solució.




Finalment, explicà que un estudi recent afirma que les energies renovables son posibles i amb un ampli potencial, que el preu del kW renovable és més competitiu que el kW de combustibles fòssils i que creu que el ministeri de indústria frena el desenvolupanment de les energies renovables al llençar mesures amb conseqüències devastadores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada