Un cuc, el "Caenorhabditis elegans", és des de fa més de cinc anys el cuc amb el que Manuel Ruiz Rubio treballa , aquest és un científic de l'Institut Maimónides d'Investigació Biomèdica de Còrdova (IMIBIC), que porta al voltant de deu anys estudiant les causes genètiques de l'autisme.
Ruiz Rubio, és un catedràtic del Departament de Genètica de la Universitat de Còrdova, i Pilar Martín, és una metgessa especialista en l'Àrea de Psicologia Clínica de l'Hospital Reina Sofia de Còrdova, són dos de les cares d'un projecte científic únic a Espanya que a més d’aquetes dos cares en té una més en l'estudi del autisme, en combinar el treball de laboratori i el psicològic amb pacients diagnosticats d'aquesta malaltia.
La tercera cara del projecte és el C. Elegants , un cuc amb un organisme molt simple, que permet experimentar amb ell en viu, i que presenta gens que són homòlegs als humans.
Ruiz Rubio ha explicat a Efe que aquest cuc s'ha utilitzat en molts processos biològics, encara que aquesta vegada és un cas particular, la seva introducció a la investigació respon al fet que només té mil cèl·lules, de les que una tercera part són neurones, això permet dur a terme aproximacions experimentals que en éssers més complexos seria molt difícil de realitzar.
Noticia original
Noticies relacionades:
Detectar abans i millor l’autisme
Investigadors de la Universitat de València estudien les conseqüències de la cura de persones autistes
Video:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada