Els megayaciments de icnites de dinosaures solen ser formacions rocoses e gran cantitat de petjades de estos animals, que es distribueixen en diferents estractes al llarg de cent millons d'anys.
Rocío Navarrete, investigadora de l'àrea d'Estratigrafia, juntament amb Carlos Liesa, investigador de l'àrea de Geodinàmica Interna, han documentat un sol estrat en què es troben icnites de grans dinosaures a diversos quilòmetres. Aquest estrat es troba entre les localitats d'Aliaga i Miravete de la Sierra a Terol.
L'estudi en detall del nivell fosilífero, demostra que aquest jaciment presenta una litologia molt particular, similar a la produïda pels grans tsunamis esdevinguts en les últimes dècades.
El tsunami de teruel, fa 128 millons d'anys era un lloc per on es desplaçaven grans dinosaures com sauròpodes i ornitòpodes, com demostra la gran quantitat d'icnites que hi ha a les roques.
El terratremol es va produir al fons marí amb una olade grantamany que va cubrir la zona amb grans particules d'arena.L'onada carregada de sorra va ser terra endins alguns quilòmetres, va perdre energia i produir un dipòsit de sorra que va enterrar per complet totes les petjades de dinosaures que estaven exposades.
Els científics reconeixen que "és fascinant": va ser el responsable d'conservar un megayacimiento d'icnites i "potser d'atrapar a algun dinosaure, encara que de moment no ha estat trobat", subratllen els investigadors.
Link original: Un tsunami va fofosilitzar petjades de dinosaurios en Teruel
Links relacionats: Terratremol
Dinosaurios
Video relacionat: Petjades de dinosaures
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada