dijous, 13 de novembre del 2014

Descobreixen com afecta al cervell teva cançó preferida

Escoltar música ens fa sentir bé. Això no és nou. Ara, un estudi fa un pas més enllà i revela els efectes en el cervell de les nostres melodies preferides. Probablement en escoltar la nostra música favorita, no estem creant nous records. Més aviat, estem aprofitant records i velles emocions.


Els primers acords de la nostra cançó preferida desencadenen un patró comú d'activitat cerebral -es generen pensaments i records- independentment de la persona que gaudeixi de la melodia. No obstant això, fins ara no es coneixia com es produeix aquesta activació en el cervell.

Les troballes, podrien explicar per què diferents persones descriuen sentiments i records similars en escoltar la seva peça musical favorita, tant si és una composició de Beethoven o Eminem. Tanbien podrien explicar per què diferents persones descriuen sentiments i records similars en escoltar la seva peça musical favorita
El grup d'investigació nord-americana va avaluar les diferències en les xarxes funcionals del cervell (utilitzant imatges de ressonància magnètica funcional, MRI) en 21 persones que van escoltar diferents tipus de música, incloent rock, rap, i melodies clàssiques.

Els científics van identificar models consistents de la connectivitat cerebral associada a les cançons preferides i van demostrar que un circuit important, a la xarxa neuronal, per defecte, es connecta més quan s'escolta la música preferida.

Com explica a Sinc Jonathan Burdette, professor del Centre Mèdic Wake Forest Baptist (EUA) "encara que no entenem completament el que fa la DMI, és probable que tingui un paper important en la determinació de qui som i com encaixem en el món". els resultats van ser inesperats "atès que les preferències musicals són fenòmens individualitzats i que la música pot variar molt entre si".


Cançons favorites, velles emocions. "Això es deu probablement al fet que en escoltar la nostra música favorita, no estem creant nous records. Més aviat, estem aprofitant records i velles emocions ", subratlla Burdette.

Per als autors, aquestes troballes podrien tenir importants implicacions en la teràpia musical, sobretot en l'elecció apropiada de la música capaç d'involucrar els circuits cerebrals danyats.

Enllaços:
Estudio de la universidad de Florida
Com afecta la musica al nostre cervell
Noticia original

1 comentari:

  1. Hola Sonia, m'ha agradat molt la teua notícia, m'ha paregut molt interessant això del que la teua cançó preferida puga afectar tant al teu cervell. Segueix així, un salut.

    ResponElimina