Al mig segle, la població mundial ha evolucionat en els seus hàbits alimentaris. La globalització del consum de sucres refinats, greixos saturats, oli i aliments com la carn ha generat l'aparició i augment de malalties cardiovasculars, i ha agreujat el dany mediambiental produït per l'alta producció alimentària.
Un nou estudi en la Universitat de Minnesota diu que un canvi de tendència en el consum actual i el seguiment d'una dieta més saludable -mediterrània, vegetariana o basada en el peix-, podria no només augmentar l'esperança i la qualitat de vida, i també disminuir la emissió de gasos hivernacle i millor la vida de les especies en perill de extinció.
Les emissions globals de gas d'efecte hivernacle serien reduïdes per una quantitat equivalent a les emissions actuals de tots els cotxes, camions, trens, vaixells i avions.
Quan aquestes tendències van ser combinades amb les prediccions de creixement demogràfic, l'estudi va pronosticar que les dietes en 2050 contindrien menys peces de fruita i verdura, un 60% més de calories buides, i entre un 25 i un 50% més de carn de porc, productes lactis i ous.
Aquests canvis en la dieta també haurien impactes negatius en el medi ambient. Si les tendències alimentàries continuen com fins ara, el 2050 seran la principal causa de les emissions de gas d'efecte hivernacle -amb un 80%.
Noticia original:
Noticies relacionades:
-Més estudis que comproven aquest fet
-Pasos de una dieta mediterrània en un xiquet
Vídeo:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada