El mercuri s'allibera en els sistemes de tractament d'aigua públics quan el dentista extrau el empast vell o el excés d'amalgama quan posen als pacients el empast nou.
Aproximadament la meitat del mercuri que aplega als sistemes de tractament d'aigua procedeix dels consultoris dels dentistes. Aquesta norma reduiria la emissió del metall als sistemes d'aigua en casi 9 tones al any.
“Es tracta d'una llei de sentit comú que fa un crit a que es retinga el mercuri a un cost relativament baix abans de que aplegue al Servei Públic de Tractament d'Aigua”, va afirmar en un comunicat de l'agencia Kenneth Kopocis, subadministrador assistent de l'Oficina de l'aigua de la EPA.
"La llei fortalitzaria la protecció de la salut humana al requerir que les emissions es basen en l’ús d'una tecnologia i unes pràctiques que aproximadament el 40 per cent dels dentistes en tot el país ja utilitzen gràcies a la Associació Dental Americana (American Dental Association) i els nostres socis estatals i locals" va afegir.
Molts dels estats i governs locals requereixen l’ús de separadors d'amalgama altres pràctiques en els consultoris dels dentistes per a reduir la alliberació del mercuri. La Associació Dental Americana recomana dites mesures.
La EPA accepta comentaris públics sobre la nova llei i espera acabar-la en setembre de 2015.
Noticia original.
Noticia relacionada.
Noticia relacionada.
Vídeo:
Aquesta noticia em pareix de gran importància ja que desconeixia la composició de l'amalgama i per tant dels empastaments dentals. Contenen una quantitat de mercuri que és perjudicial ja que aquesta substància és un metall pesat i s'acumula sense poder ser expulsat. Per tant si no s'haguera reduït la quantitat de mercuri haguera sigut molt perjudicial per a la vida humana acumulat-se en grans quantitats, a més una part del mercuri de l'amalgama anava a parar a les aigües públiques i es repartia per totes les cases.
ResponElimina