Segons ha informat la ESA (Agència Espacial Europea), durant la nit van començar a funcionar els sensors dissenyats per a l’estudi de la densitat i les propietats tèrmiques i mecàniques de de la superfície del cometa.
L’espectòmetre APXS, posat també en marxa ha detectat partícules alfa i raigs X per recollir informació sobre la composició elemental de la superfície.
El mòdul Philae rep poques hores de llum solar, cosa que dificulta les proves previstes, ja que aquest es carrega mitjançant panells.
El mòdul, està recolzat amb tan sols dos de les seues potes, i la tercera la té en l’aire, per tant, la seua vida depen de la bateria de dos dies, i dels panells solars. L’ESA calculà que el mòdul rebria sis o set hores de llum diaries, però no ha sigut així i tan sols en rep una i mitja.
El Philae es comunica a través de Rossetta i les senyals a la Terra apleguent 28 minuts després, ja què viatgen a la valocitat de la llum, però les naus es troben a 511 milions de quilòmetres.
La notícia està molt bé, és una feina increïble la que s'ha de fer per a conseguir que el mòdul haja aterrat a la superfície del cometa ja que les dimensions d'aquest no son molt grans, cosa que dificulta l'èxit de l'operació.
ResponEliminaAixí i tot, degut a les poques hores de lllum que rebia ha acavat apagant-se tal i com podem llegir en aquesta notícia:
http://www.elmundo.es/ciencia/2014/11/16/5468c64fe2704e5d338b4572.html
Existeixen algunes possiblitats que el mòdul es torne a engegar de nou.
Ací veiem algunes de les imatges que el mòdul va conseguir captar abans de la seua "mort":
http://www.rtve.es/alacarta/videos/telediario/modulo-philae-envia-primera-fotos-realizadas-desde-superficie-del-cometa/2858262/