Dolor en la nina, entumiment de la mà, formigueig en els dedos... Són els primers símptomes de la síndrome del túnel carpià. Entre els més greus figuren un dolor tan intens que no et deixa adormir i l'atròfia muscular. La síndrome del túnel carpià és una malaltia associada tradicionalment a professionals com mecanografistas, cuiners i violinistes, però no són els únics que la patixen: afecta fins a al 5% de la població adulta. Podria ser la lesió de l'any, tenint en compte que, a pesar que encara és prompte per a extrapolar dades de la seua incidència en 2020, són molts els fisioterapeutes que asseguren haver detectat un augment dels casos en els últims nou mesos. Les causes són les mateixes que les de moltes patologies musculoesqueléticas no derivades de la covid que han crescut durant este període: poc moviment durant el confinament, teletreball i augment del sedentarisme.
José Casaña Granell explica que el síndrome; “Está provocat per una compressió del nervi mitjà, que travessa el túnel carpià”;.El túnel carpià és un conducte pel qual passa el dit nervi a l'altura de la nina, les parets del qual limiten, d'una banda, amb els ossos de la nina, i per l'altre, amb teixit connectiu. “La compressió del nervi pot estar originada per realitzar repetidament moviments estressants amb la mà o per tindre sovint en una posició fixa i durant un temps prolongat”, explica.
Quan només el bisturí pot solucionar el problema? Si fins fa poc la cirurgia pareixia un final irremeiable, hi ha estudis que apunten que amb un bon abordatge de fisioteràpia es pot regatejar al bisturí. El primer abordatge també busca tractaments conservadors, com les fèrules o la injecció de corticoides per a abaixar la inflamació.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada