dijous, 7 de gener del 2021

Per què els xiquets contagien menys, s'infecten menys i pateixen menys la covid?

 


“La resposta no és simple ni hi ha una única raó, però és evident que és així”, explica Jesús Rodríguez Banyó, investigador, professor de Medicina de la Universitat de Sevilla i cap de servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Verge Macarena.


Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), dels casos diagnosticats de covid, el 1,2% es correspon amb menors de quatre anys; el 2,5%, amb xiquets entre quatre i 14 anys; i el 9,6%, amb els joves d'entre 15 i 24 anys. Per contra, el 64% d'infeccions detectades s'han produït en persones d'entre 25 i 64 anys i una mica més del 22% en majors d'aquesta última edat.


Les principals raons que afirmen que la covid als xiquets és menys presencial són:
- En els majors es produeix un efecte anomenat inmunosenescencia, la deterioració progressiva del sistema immunitari amb l'edat.
- Els xiquets produeixen anticossos especialment dirigits a les proteïnes de les espícules del coronavirus, les que permeten la infecció i la replicació viral.
- Els casos de contagi en escolars han estat més relacionats amb la taxa de contagi regional, la grandària i la densitat de la població en la qual conviuen que amb la seua activitat educativa
- El virus es va estendre amb major freqüència entre el personal, mentre que la transmissió d'estudiant a estudiant va ser poc freqüent.

 

- Notícia original

- Notícia relacionada 1

- Notícia relacionada 2 


 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada