“La resposta no és simple ni hi ha una única raó, però és evident que és així”, explica Jesús Rodríguez Banyó, investigador, professor de Medicina de la Universitat de Sevilla i cap de servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Verge Macarena.
Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), dels casos diagnosticats de covid, el 1,2% es correspon amb menors de quatre anys; el 2,5%, amb xiquets entre quatre i 14 anys; i el 9,6%, amb els joves d'entre 15 i 24 anys. Per contra, el 64% d'infeccions detectades s'han produït en persones d'entre 25 i 64 anys i una mica més del 22% en majors d'aquesta última edat.
Les principals raons que afirmen que la covid als xiquets és menys presencial són:
- En els majors es produeix un efecte anomenat inmunosenescencia, la deterioració progressiva del sistema immunitari amb l'edat.
- Els xiquets produeixen anticossos especialment dirigits a les proteïnes de les espícules del coronavirus, les que permeten la infecció i la replicació viral.
- Els casos de contagi en escolars han estat més relacionats amb la taxa de contagi regional, la grandària i la densitat de la població en la qual conviuen que amb la seua activitat educativa
- El virus es va estendre amb major freqüència entre el personal, mentre que la transmissió d'estudiant a estudiant va ser poc freqüent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada