Un nou estudi realitzat en ratolins i humans descriu noves vies de tractament per a la recuperació de la visió, com el trasplantament de cèl·lules mare modificades que siguen capaces de reaccionar enfront del senyal de rescat emesa per les cèl·lules retinianes moribundes. Les cèl·lules retinianes moribundes envien un senyal de rescat a les cèl·lules mare perquè reparen el mal ocular.
Un equip va modificar les cèl·lules mare perquè expressaren una abundància de receptors per a Ccr5 i Cxcr6, dos senyals cel·lulars. Després de trasplantar-les, aquestes eren més propenses a moure's cap a les cèl·lules retinianes moribundes, rescatant-les de la mort i preservant la seua funció.
Un dels principals obstacles en l'ús de cèl·lules mare per a tractar la pèrdua de visió és la seua baixa capacitat de migració i integració cel·lular en la retina. Una vegada trasplantades les cèl·lules, aquestes necessiten arribar a la retina i integrar-se a través de les seues múltiples capes.
La degeneració retiniana és incurable, causa discapacitats visuals i, en la gran majoria dels casos, ceguera. Les teràpies amb cèl·lules mare han sigut una de les grans idees per a tractar les afeccions degeneratives de la retina.
dijous, 7 de gener del 2021
Millores en els trasplantaments de retina obrin noves vies per a tractar la pèrdua de visió
Etiquetes de comentaris:
"1batanatomiaaplicada",
"2020-2021",
"iesjsegrelles",
ceguera,
cèl·lula mare,
retina,
rn01420
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada