La febre ha estat associada des de sempre a tota mena de sentiments i situacions relacionats amb l'augment de temperatura, però realment, és un dels signes més comuns de l'existència d'alguna malaltia, ja que emprem l'augment de la temperatura corporal com a mecanisme de defensa davant una malaltia o davant un procés inflamatori amb l'objectiu de danyar als organismes patògens i que el cos siga un lloc menys còmode per a ells, pel fet que a la majoria de virus i bacteris els resulta complicat sobreviure amb una temperatura elevada.
Encara que la nostra temperatura vària per com estem, quan estem en repós la temperatura baixa i quan estem en moviment, augmenta lleugerament, la més baixa l’assolim quan dormim perquè tot el cos es relaxa. Per tant, la nostra temperatura sol variar entre 35 i 37ºC i hi ha tres tipus de febre quan superem aquests valors: febrícula (37,5 °C), febre (a partir de 38 °C) i febre d'urgència (a partir de 40 °C).
L’hipotàlem diu al cos que necessita augmentar la temperatura i comença a realitzar diferents accions com fer-nos tremolar per a produir calor, per això tenim sensació de fred, i una vegada que passa la febre o aconseguim baixar-la, l’hipotàlem torna a regular-se. i notem calor de sobte.
Link notícia
Notícia relacionada 1
Notícia relacionada 2
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada