En primer lloc, cal considerar què és el que entenem per 'òrgan'. El definim com un conjunt de teixits que treballen junts en base a un objectiu comú. I, al seu torn, treballen simultàniament per garantir la supervivència de què és l'òrgan suprem, aquell que els reuneix a tots ells: el cos humà.
Pel que fa a nombre concret d'òrgans, "el recompte general i acceptat és de 78", assevera Lisa Lee, professora associada al Departament de Biologia Cel·lular de la Universitat de Colorado School of Medicine i experta consultada per Leviss. "Aquesta llista inclou els òrgans vitals més la llengua, l'estómac, la tiroide, la uretra, el pàncrees i molts altres. Les dents i els ossos compten com un". Els anatomistes difereixen en el seu punt de vista sobre el que es considera un òrgan i el que no. La diferència radica que depenent de la seva especialitat, aportaran un nombre més o menys. Per tot això, no hi ha un consens general en la medicina sobre el que es qualifica com a òrgan i el que simplement és teixit o un petit conjunt d'òrgans.
"Si ho veiem a nivell microscòpic, quan múltiples tipus de teixits s'uneixen i funcionen junts, a aquesta unitat l'anomenem òrgan", assegura Lee. D'aquesta manera, "una ungla podria ser considerada com a tal, o les estructures que la subjecten, a l'igual que cada un de les dents poden ser comptabilitzats cada un com un òrgan". La professora consideraria a cada os com un òrgan, si són 206, caldria sumar-los als 78 restants, fent un còmput total de 284.
Noticia relacionada 1
Noticia relacionada 2
Video relacionat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada