dilluns, 30 de març del 2015

S'insereixen gens de mamut en un elefant viu



La clonació de l'extint mamut està cada vegada més a prop. Ara, un prestigiós genetista de la Universitat de Harvard (EUA), George Church, ha aconseguit inserir amb èxit 14 gens de mamut al ADN d'un elefant asiàtic viu.

Els mamuts es van extingir fa milers d'anys però gràcies a que l'ADN del mamut llanut va ser descobert intacte en exemplars congelats a Sibèria és possible el camí cap a la clonació (de fet, van ser descoberts tant teixits musculars com sang en perfecte estat de conservació sota el gel de l'illa siberiana de Liajovski, al nord-est de Rússia). No obstant això, el leit motiv d'aquesta investigació no és la clonació del mamut llanut sinó la reconstrucció del seu genoma per mitjà de l'estudi de l'ADN d'aquests animals preservats a l'Àrtic.

Després de la reconstrucció del genoma, aquest es replica i s'insereix una còpia en el genoma del parent més modern del mamut: l'elefant asiàtic. El resultat d'aquest experiment genètic no és altre que aconseguir que les cèl·lules d'un elefant modern portin ADN de mamut. Lògicament no obtindrem cap mamut en laboratori però sí que suposa avançar en aquest procés de futura clonació.

Com han aconseguit introduir l'ADN de mamut al elefant viu? Gràcies a una tècnica gènica anomenada CRISPR que permet la reproducció de còpies exactes dels gens. Tot i que la investigació és encara preliminar, Church confia en donar avançar una mica més abans de presentar les seves conclusions en les revistes científiques més prestigioses del món com Nature o Science.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada