Un misteri que ronda sobre nosaltres des de fa 4.000 milions d'anys és com va començar la vida al nostre planeta. Un equip de científics del Laboratori MRC de Biologia Molecular a Cambridge (Regne Unit) ofereix una resposta a aquest antiquíssim enigma en l'última edició de la revista Nature Chemistry.
La solució a aquest misteri és que totes les teories tenen la seva part de raó. Segons els químics, els primers meteorits que van arribar a la Terra haurien portat els ingredients que posteriorment van reaccionar amb el nitrogen ja present en l'atmosfera del planeta; això va produir una gran quantitat de cianur d'hidrogen.
En dissoldre en l'aigua, haurien entrat en contacte amb el sulfur d'hidrogen i estar exposats a la vegada a la llum ultraviolada del Sol. Tot això, va generar la "barreja de la vida" per la qual es va obrir pas en el nostre planeta.
Els experts descriuen la manera en què van ser capaços de cartografiar reaccions que van produir matèries imprescindibles per al metabolisme i per a la creació dels blocs de construcció de proteïnes i molècules d'àcid ribonucleic i, per facilitar la creació de lípids que són els que formen les membranes cel·lulars.
Així doncs tots els arguments defensats actualment per la comunitat científica tindrien sentit a la vegada i que només utilitzant aquests tres ingredients bàsics el mecanisme que va disparar la vida va produir més de 50 àcids nucleics, precursors de les molècules d'ADN i ARN.
Noticia original
Noticia relacionada 1
Noticia relacionada 2
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada