dilluns, 30 de març del 2015

El cervell necessita oblidar per a recordar

Molts estudis han demostrat que el nostre cervell, a través dels nostres records, no mostra igual del que en realitat ens va ocórrer en el passat, ja que els nostres records es deformen i modelen contínuament.
Ara, un equip d'investigadors de les universitats de Birmingham i Cambridge (Regne Unit) ha aconseguit aïllar ixe mecanisme automàtic de l'oblit en el nostre cervell, que "facilita" la qual cosa ens convé recordar o no.

Els experts van emprar un sistema d'imatge per ressonància magnètica per a mesurar l'activitat cerebral a un grup de voluntaris. Se'ls va demanar que recordaren memòries concretes basades en imatges que havien vist just al començament de l'experiment. Els resultats van revelar el destí, a nivell neuronal, dels records que finalment eren eliminats.

I és que les imatges van mostrar com al tractar de recuperar un record concret, eixa memòria es tornava més intensa gradualment mentres que altres records anaven anant-se’n poc a poc. Este estudi demostra que l'evocació repetida d'un record ens fa oblidar altres detalls i que estos resultats no es restringixen a tipus específics de memòria, sinó que la memòria semàntica, la memòria episòdica o la memòria a curt termini, també es veuen afectades per l'efecte secundari de voler recordar.

Notícia  original

Notícia relacionada


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada