Investigadors del Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN) i de l'Estació Biològica de Doñana (EBD), tots dos del CSIC, han demostrat l'existència de components genètics en la coloració de l'anell ocular de les aus. Fins ara, es considerava que aquesta característica depenia gairebé exclusivament de l'ambient i l'alimentació dels individus.
Els carotenoides són els pigments orgànics responsables de gran part de la coloració groga o vermella en els animals. La vistositat dels colors que proporcionen fa que tinguin un destacat paper com a ornament i, per tant, una gran rellevància en els estudis de selecció sexual. Aquests compostos no es poden sintetitzar, així que els animals han de adquirir-los a través de la dieta.
En zones del cos com l'anell ocular en què, a diferència de la ploma i el pèl, hi ha irrigació, és a dir, en les parts tegumentàries, la funció dels carotenoides es fa especialment patent a causa de que la resposta a la ingesta de carotenoides és molt ràpida. Una coloració molt intensa és sinònim d'una bona condició física ja que el grau amb què un individu pot expressar el color d'aquests caràcters depèn de la seva capacitat competitiva per obtenir-los a través de la dieta.
Els investigadors demostren l'existència de components genètics en aquest tipus de caràcters, en concret, a la regió tegumentaria groc-taronja que forma l'anell ocular.
A més, mitjançant el seguiment de la reproducció hem pogut constatar que els individus que mostren una major puresa en el color i un to més ataronjat de l'anell ocular produeixen més pollastres. Tots dos efectes són més destacats en femelles que en mascles.
Els resultats mostren l'existència de components genètics en els caràcters tegumentarios que depenen de la ingesta de carotenoides i apunten cap a una selecció direccional en la seva expressió més de suggerir diferències sexuals en la contribució al canvi evolutiu d'aquest tipus de caràcters.
http://www.agenciasinc.es/Noticias/El-color-de-la-piel-de-las-aves-tiene-un-componente-hereditario
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada