Des que el 1979 els primers satèl·lits artificials posessin els seus ulls en ella, l'Antàrtida mai va ser tan gran. Segons la NASA, al desembre de 2013, el gel marí que envolta el continent antàrtic va aconseguir la seva major extensió. No obstant això, també mai com ara, s'està fonent a un ritme tan accelerat. Per primera vegada des de la fi de l'última glaciació, l'Antàrtida perd més gel del que guanya.
De nou, ja sigui en forma de canvi climàtic o deteriorament de la capa d'ozó, l'acció humana està darrere.
La ciència té tan clar que l'Àrtic es desglaça com que la Terra gira al voltant del Sol. Amb l'Antàrtida no hi ha el mateix consens científic. Per cada estudi sobre una glacera que s'esquerda, hi ha un altre que destaca l'acumulació de nova neu a l'altiplà antàrtic. I és que tot a l'Antàrtida és gran, també el debat científic. Amb una extensió gairebé 28 vegades la d'Espanya, l'Antàrtida acumula entre el 80% i el 90% de l'aigua dolça que hi ha al planeta. L'alçada mitjana de la capa de gel és d'uns 2.500 metres, encara que hi ha zones de gairebé 5.000. Si es fongués tot d'una, el nivell del mar pujaria desenes de metres.
Noticia original
Noticies relacionades:
Descobreixen tres antigues piramides al derretir-se glaciars de l'Antàrtida.
Greenpeace:
L'Àrtic es derreteix
Aquesta noticia Neus, es reialment preocupant. Seguim sense ser conscients que el canvi climàtic també afecta a la zona de l’Antàrtida, que com be has dit al post, es la zona del planeta on mes aigua dolça hi ha localitzada. Cal que la comunitat mundial intente posar fre al nivell tan elevat de contaminació que esta patint hui en dia l’Antàrtida. El que mes deuria preocupar es el ritme tan ràpid que esta donant-se en els darrers últims anys. El desastre que provocarà la seua completa fondició serà tan catastròfic que fins que no ho vejem davant de nosaltres, el món no serà conscient del problema tan gros al que ens enfrontem.
ResponElimina