En una entrevista , va explicar que els mamífers marins han evolucionat per a dependre del so en un gran nombre de funcions de supervivència, com la comunicació, la navegació, l'alimentació o l’ aparellament. No obstant això, va indicar que l'alteració d'eixe paisatge sonor canvia el comportament de comunicació, alterant el seu comportament i impactant la seua salut i fisiologia.
Ella va explicar, que en aquesta investigació, es pretén definir una línia base que permeta establir patrons de comunicació entre els mamífers marins, així com ajudar a promoure el seu benestar.
L'especialista va referir que no hi ha estudis ni valors de referència de la caracterització acústica i en particular per a poblacions específiques com és en aquest cas, el dels dofins. Ella també va detallar, que aquestes caracteritzacions són necessàries per a examinar les diferències de paisatges sonors salvatges, descriure la variabilitat bioacústica i mesurar els paràmetres de so produïts en condicions distintes.
La investigadora nord-americana va donar a conèixer que esta caracterització implica fer gravacions d'àudio de diverses àrees de les piscines dels dofins davall una varietat de condicions externes. Com a exemple d'estes va mencionar els programes de nade interactiu, de contacte amb els turistes, durant l'alimentació, els seus entrenaments, així com en els horaris nocturns.
Finalment, en aquest context, ella va subratllar que no hi ha estudis de l'hàbitat sonor ni de bon tros paràmetres establits per a conèixer o entendre el que escolten o com es comuniquen.
Notícia original:
Analitzen sons de dofins en captivitat en Quintana Rosegue. - Informador.MX
Notícies relacionades:
Delfinaris - Associació defensa drets animals
Un estudi revela noves tècniques per lligar dels dofins. - Animals/Noticies
Vídeo:
M'ha paregut molt interessant aquesta noticia perque sempre he vuigut saber com es poden comunicar els dofins, ja que son mol curiosos i carinyosos.
ResponElimina