dimecres, 27 d’abril del 2016

Creen al laboratori cèl·lules productores d'insulina.

Des de fa dècades, grups d'investigadors de tot el món tracten de desenvolupar al laboratori cèl·lules beta . No obstant això, fins ara l'únic que aconseguien era cèl·lules similars però no prou madures per produir insulina. Ara aquest mur sembla haver estat enderrocat amb la troballa d'una proteïna clau que és capaç d'activar el procés de maduració al laboratori.

"Hem demostrat que és possible produir cèl·lules beta humanes funcionals en una placa de cultiu que responen tan bé com ho fan de manera natural", explica Ronald Evans, un biòleg molecular de l'Institut Salk de Califòrnia i principal autor de l'estudi. Anys més tard, els científics sí que van aconseguir produir cèl·lules pre-beta capaços de produir insulina però no funcionals. L'equip liderat per Evans van comparar les diferències entre cèl·lules beta i cèl·lules pre-beta i van observar que hi havia una proteïna, que es donava en unes quantitats molt superiors a les cèl·lules beta adultes.

Quan el seu equip va afegir la proteïna ERR-gamma a cèl·lules pre-beta  van comprovar que "responien a la glucosa i produïen insulina".
Perquè amb aquesta tècnica, els investigadors podrien afegir la proteïna ERR-gamma a les cèl·lules pre-beta i crear unes similars a les cèl·lules beta humana que responguessin als canvis de glucosa. Però el que encara no saben és si aquesta tècnica servirà per produir cèl·lules beta funcionals en humans.

Notícia original

Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2

Video relacionat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada