L'estudi, en què ha participat el CREAF, , pren com a referència els últims 33 anys. Des de llavors, la biomassa terrestre ha augmentat en el 40% de la superfície de la Terra, mentre que s'ha reduït en només el 4%. I els científics relacionen principalment aquest creix
ement a les altes concentracions de CO2, un potent fertilitzant que es desconeixia com havia afectat a nivell planetari.
S’ha relacionat l'enverdiment del planeta a l'augment dels nivells de CO2 atmosfèrics provocat pel consum de combustibles fòssils. En haver més diòxid de carboni, les plantes han pogut generar més fulles capturant-lo de l'atmosfera durant la fotosíntesi. gràcies a això, l'increment de la concentració d'aquest gas d'efecte hivernacle s'ha vist frenat.El diòxid de carboni és responsable en un 70% del enverdiment de la Terra. Però els científics, identifiquen, a més, altres raons que expliquen l'augment de la biomassa: el canvi climàtic (en un 8%), el nitrogen atmosfèric (en un 9%) i els canvis d'usos del sòl (en un 4 %).
Però no tot el que és bo per a les plantes ho és per a la resta del planeta. Hi ha efectes per emetre CO2 a l'atmosfera. Un d'ells, el canvi climàtic, el que comporta l'augment de la temperatura global, l'increment del nivell del mar, el desglaç o la radicalització de les tempestes tropicals. Efectes que ja estem patint i que no remetran si no deixem d'utilitzar combustibles fòssils.
I és que el creixement de la biomassa vegetal a causa del fertilitzant carbònic té un sostre. La fórmula és senzilla: com més biomassa, les plantes necessitaran també més aigua i altres nutrients, sobretot el fòsfor, ambdós recursos limitats i vitals al planeta.
Notícia original
Notícies relacionades
–Els boscos sincronitzen el seu creixement en resposta al canvi climàtic.
-La concentració de diòxid de carboni també augmenta en l’alta atmòsfera.
-Vídeo :