Un bacteri comú (present en la pell humana i considerat inofensiu) pot ser el culpable de la sinusitis crònica.
Aquest estudi va ser publicat a la revista Science Translational Medicine per científics de la Universitat de Califòrnia i ens explica que la sinusitis pot estar vinculada a la pèrdua de la diversitat microbiana després d'una infecció i la posterior colonització del bacteri anomenat Corynebacterium tuberculostearicum.
Van comparar les proporcions microbianes de 10 pacients amb sinusitis i de 10 persones sanes, i van mostrar que els pacients amb sinusitis no tenien tants bacteris com els pacients sans. Els pacients amb sinusitis tenien una enorme quantitat d'aquest bacteri en els seus pits nasals i els pacients sans un bacteri (Lactobacillus sakei) que ajuda al cos a evitar la sinusitis.
Els ratolins inoculats amb aquest bacteri (Lactobacillus sakei) es van protegir contra la malaltia.Els sins nasals inclouen bacteris protectors que es perden durant la sinusitis.
El nou treball suggereix que si la causa de la sinusitis es deu a canvis en el microbioma d'espècies bacterianes que colonitzen el teixit, la restauració d'aquests microorganismes protectors per aquestes cavitats pot ser una manera eficaç de tractar aquesta condició.
Notícia original
Altres notícies relacionades:
Video:
Aquesta noticia m’ha paregut molt interessant, entre altres coses, perquè jo vaig patir sinusitis varies vegades.
ResponEliminaLlegint aquesta noticia m’he informat de coses sobre la sinusitis que desconeixia. Jo sabia que era una congestió de mocs i que molestava molt.
Vaig agafar febre de 40º, sabia que la sinusitis era una inflamació dels pits paranasals i que tenia mocs però no podia mocar-me. Em feia molt de mal el cap.
I ara sé que que la sinusitis pot estar vinculada a la pèrdua de la diversitat microbiana després d'una infecció i la posterior colonització del bacteri anomenat Corynebacteriumtuberculostearicum.
I que el metges prescriuen antibiòtics que maten bactèries, però seria més eficaç la restauració dels microorganismes protectors d’aquestes cavitats.
El vídeo és molt apropiat i clar.
Et deixe una primera página que parla de la sinusitis i una altra segona que dona instruccions d’un automassatge:
http://www.fisterra.com/salud/1infoConse/sinusitis.asp
http://www.actosdeamor.com/sinusitis2.htm