diumenge, 28 d’octubre del 2012

Nova troballa en l'experiment d'evolució més llarg generacionalment.


   L'experiment que Richard Lenski, va començar el febrer de 1988 amb bacteris de l'espècie Escherichia coli, porta ja en marxa més de 24. Aquest experiment permet estudiar més de 56.000 generacions d'evolució bacteriana. Dotze poblacions de E. coli viuen en una incubadora en un laboratori, produint al voltant de set noves generacions cada 24 hores. Cada dia, els científics prenen cert percentatge de cada població i el transfereixen a una nova font d'aliment, un pot que conté glucosa fresca, i citrat, aprofitat per una població que va descobrir la seva la forma de consumició després de més de 30.000 generacions. 

   Com mantenen mostres congelades, quan apareix una cosa nova, els científics poden rastrejar l'aparició del nou tret i les seves circumstàncies associades mitjançant inspecció de totes les generacions anteriors que siguen necessari, per determinar els passos intermedis del procés.

   El més recent episodi d'evolució ha consistit en l'aparició de l'esmentada capacitat per nodrir del citrat en una població que no posseïa aquesta capacitat. Aquestes noves bacteris evolucionades poden ara complementar la seva dieta de glucosa amb una mica de citrat. Les E. Coli normalment no poden "digerir" el citrat en presència d'oxigen perquè no expressen la proteïna correcta per absorbir les seves molècules d'en tals circumstàncies.

   Com va aparèixer aquesta mutació? Els resultats d'un nou estudi aporten la que podria ser la resposta definitiva a aquesta pregunta. Els autors de la nova investigació han constatat que es necessiten com a mínim tres mutacions perquè aparegui aquest nou tret, i aquestes mutacions s'han de produir en un ordre específic.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada