Desarrollen la primera glàndula tiroides amb cèl·lules mare
En la revista “Nature” podem llegir que un laboratori belga ha aconseguit desarrollar una glàndula tiroides a partir de cèl·lules mare de ratolí. A més l'han trasplantat amb èxit a un rosegador.
Aquesta no es una aplicació a curt termini, per això, encara que aquest avanç podria acurtar el camí dels transplants d'òrgans humans creats amb cèl·lules mare per tractar l'hipotiroïdisme, no es segur.
Antonica i el laboratori Sabine Costagliola de Bruseles (Bèlgica) van construir un teixit capaç de produir hormones amb les cèl·lules mare de ratolí i les diferenciaren amb les cèl·lules tiroides. Així, transplantaren amb èxit la glàndula dels ratolins que mancaven de tiroides i s'adonaren que produïa hormones amb normalitat. Aquest teixit va ser desarrollat in vitro.
Aquest treball facilita nous trataments per a l'hipotiroïdisme, un transtorn que prodiueix: debilitat, cansanci crònic, intolerància al fred, pell seca, estrenyiment i augment del pes corporal.
L'investigació que s'ha beneficiat de la reprogramació cel·lular, un procediment que ha valgut el Premit Nobel de Medicina.
Noticia original.
Noticies relacionades:
Enfermetats de la glàndula tiroide.
L'obesitat demanda proves tiroidees.
Càncer de tiroides.
Vídeo:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada