diumenge, 21 d’octubre del 2012
Els bacteris són éssers socials?
Una nova investigació sobre els bacteris mostra que aquests tenen una forma semblant de socialització a la de les plantes i animals.
Els investigadors van estudiar una sèrie de reaccions hostils en els bacteris que mostra que quan hi ha una certa rivalitat entre bacteris per conviure en un mateix habitat, aquestos alliberen unes substancies químiques que els deixen en avantatge ja que deixen molt baixa la capacitat de supervivència dels seus competidors.
En aquesta investigació també s’ha demostrat que els bacteris tenen la capacitat de matar a altres bacteris mitjançant substancies químiques que no afecten a bacteris del seu mateix grup.
L’Insititut Tecnològic de Massachusetts (MIT) i col•laboradors de l’Institut Francés d’Investigació per a l’Explotació del Mar i de l’Institut Oceanogràfic van suggerir que les poblacions de bacteris en el medi ambient poden tenir diverses funcions i que les rivalitats no només són de caràcter individual sinó que també es produeixen a nivell de poblacions.
Normalment, s’havia pensat que les bactèries eren éssers totalment egoistes i que simplement formaven grups de clons, però ara ha estat demostrat que aquestes formen estructures socials en les seues poblacions.
Notícia Original
Notícies relacionades:
- Bacteris en pepinos provoquen morts al Japó.
- Científics creen un software que simula un bacteri.
Vídeos :
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Vaja, qui ho diria, els bacteris rivalitzant amb altres bacteris pel seu "territori". Aquesta noticia resulta molt interessant, ja que qui anava a imaginar que podien establir llaços socials entre ells. He trobat una altra noticia sobre bacteries que tal vegada pot resultar-te interessant:
ResponEliminahttp://www.informador.com.mx/tecnologia/2012/389797/6/crean-bacteria-con-gen-prehistorico.htm