Aquest estudi mostra a les cèl·lules mare formant cèl·lules immunes que ataquen el VIH (és eficaç per suprimir el virus en els teixits vius en un animal).
En una segona investigació, els científics van trobar el receptor de les cèl·lules T assassines Limfòcits T CD8 citotòxics (encargats del reconeixement de les cèl·lules infectades amb el virus de la SIDA). El problema és que aquestes cèl·lules no són abundants, i per tant, no poden eliminar el sida).
Per resoldre això, els investigadors van duplicar el receptor i el van utilitzar per modificar genèticament les cèl·lules mare de la sang. Mitjançant enginyeria genètica van posar el receptor a les cèl·lules mare i les van implantar en els ratolins.
Les cèl·lules mare introduïdes van formar enormes poblacions de cèl·lules adultes i específiques per atacar el VIH.
En l'actual estudi, els investigadors van descobrir que poden formar cèl·lules T madures que poden atacar el VIH en els teixits on el virus viu i es multiplica. Ho van fer amb l'ús d'un model de substitució (un ratolí humanitzat en el qual la infecció de VIH s'assembla molt a la dels humans).
Les cèl·lules mare modificades van poder desenvolupar-se i migrar als òrgans per combatre la infecció del sida.
Notícia original
Altres notícies relacionades:
- Hivacat obté una llicència per investigar en una vacuna contra la sida
- VIH SIDA, l'important és prendre consciència
Video:
M'ha agradat molt aquesta notícia i em pareix molt interesant ja que el VIH és un virus mortal que afecta a moltes persones arreu del món i crec que poder arribar a curar-la es un grandíssim avanç que salvarà moltes vides.
ResponEliminaAcí et deixe una notícia per a que tingues més informació:
http://noticiasdelaciencia.com/not/4260/posible_via_para_usar_celulas_madre_contra_el_virus_del_sida/