L´investigació consistia en l'estudi de 20 momies de gent que van viure a egipte entre els añs 1981 ac .i el 334 dc i que es troben al museu egipsi del Cairo actualment. A aquestes momies se les va practicar un TAC buscant símptomes de malalties relacionades amb l`arteriosclerosis per vore si aquesta podia ser una malatia frecuent.
Imatge dels gots sangins amb arteriosclerosis
S`ha estudiat el cor perque és l`unic òrgan intern que és deixava dins del cos doncs els budells pulmons fetche y estomac s`extraien i es guardaben apart en els denominats gots canopos i el cervell s`extraia per el nas i es destruia. Tot açò degut a que el antics egipsis pensaven que l´anima residia en el cor.
Vasos canopicos
El motiu de comensar el estudi va ser que els investigadors van llegir en una placa que el farao Merenptha patia de arteriosclerosis , caries, y artritis i pensaren en averiguar si la arteriosclerosis podia ser una malatia comú entre els antics egipsis.
Quan van comezar l'estudi els experts trobaren que en 9 de 16 momies anb organs identificables, tenien calcificacions de fins 6 arteries coronaries .Quan van estudiar l'edat per els osos varen descobrir que patien arteriosclerosis 7 de les 8 momies mortes després dels 45 anys i de les mortes abans dels 45 anys soles 2 de les 8 patien arterosclerosis.Les momies eren tant d'homes com de dones i no van mostrar diferencies per el sexe.
Totes eren d'un nivell socioeconòmic alt ja que soles els rics tenien accés a la momificació. La mòmia mes antiga va ser la de Lady Ray una dona d'entre 30 a 40 anys mainadera de la reyna Ahmose Nefertiti.
Altres notícies d`interés i relacionades:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada