Quan Dani Clode, a demostrat ser una gran visionària de la robòtica, a creat un dispositiu robòtic que afegeix un altre dit a una mà perquè esta pugui fer més coses que una mà humana corrent, va obrir una nova etapa en el naixement del camp de la robòtica per al cos humà destinada no a suplir funcions perdudes d'aquest sinó a agregar-funcions noves.Portant el dispositiu robòtic, la mà humana adquireix un polze extra que treballa conjuntament amb els altres dits.El cervell humà pot soportar aquesta mà ampliada de sis dits ?
El cervell està fet a amb una impresora 3D i es coloca a la part de la mà que no esta el polze real i els sensors son controlats per els dits dels peus.Per probar i prefeccionar aço es van utilizar a 20 persones i aquestes en les sessions diaries probaben tasques que implicara utilitzar el dit polze robotic i aquest va donar uns bons resultats(per exemple construint mentre penses en altra cosa)
L'equip de Clode, Makin i Kieliba va observar que, a l'utilitzar el polze addicional, els usuaris canviaven els moviments naturals de les seves mans. Després d'un temps, aquestes persones també van informar que a l'polze robòtic ho sentien com a part del seu propi cos.L'ampliació de el cos humà podria algun dia ser valuosa per a la societat de nombroses maneres, com permetre a un cirurgià prescindir d'un ajudant, o un obrer d'una fàbrica treballar de forma més eficient", va dir Kieliba.
Abans i després de l'entrenament, l'equip d'investigació va escanejar els cervells dels participants mitjançant ressonància magnètica funcional (fMRI), mentre els participants movien els dits individualment (no portaven el polze addicional mentre estaven a l'escàner). Es van detectar canvis subtils però significatius en la forma en què la mà que havia estat augmentada amb el polze extra (però no l'altra mà) estava representada a la escorça sensoriomotora de el cervell. (Font: NCYT de Amazings )
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada