La pandèmia ens va agafar sense esperar-la i ara, en aquesta nova època de viure en alerta, sembla que tractem de posar l'ull en tot allò que pogués significar senyal d'alarma. És el que està passant ara amb la grip aviària H5N8 , després que la revista científica 'Nature' hagi fet ressò dels primers casos d'aquesta infecció en humans, registrats el passat mes de desembre.
Tot i que el SARS-CoV-2 ho va eclipsar, al llarg de 2020, es van identificar nombroses infeccions per H5N8 tant en aus silvestres com en aus de corral a al menys 46 països d'Europa, Àsia i Àfrica .
Shi i Gao discuteixen el sorgiment i el potencial zoonòtic dels llinatges H5 de virus de grip aviària i argumenten que "una vigilància atenta i unes rigoroses mesures de control d'infeccions per aquests virus emergents són fonamentals per tal de evitar noves i devastadores pandèmies ".
Tots dos experts van formar part de les investigacions desenvolupades per identificar el nou virus que començava a donar senyals al desembre de 2019. No hi ha cap dubte que els virus de grip aviària tenen capacitat per provocar "pandèmies desastroses" en els humans ".
S'ha demostrat que els virus H5N8 altament patògens travessen la barrera de les espècies i es transmeten als mamífers, inclosos els humans.
NOTICIA ORIGINAL.
NOTICIA RELACIONADA 1.
NOTICIA RELACIONADA 2.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada