El primer exosquelet ha sigut creat per la científica Garcia Amanda amb la fi de poder ser utilitzat per tots els menuts que pateixen parálisis cerebral o una atrofia muscular espinal. La paràlisis és una de les malalties més ordinàries a Espanya que afecten entre 2 i 2.5 per cada mil nascuts. En canvi, l’atròfia tan sols está present en unes 400 families espanyoles.
Tot va començar en el moment que Garcia Amanda va conèixer a una pacient pediátrica tetrapléjica. Desde aquell instant es va dedicar expressament al desenvolupament i perfeccionisme dels exoesquelets biònics, bautissats com Atles 2030. Tenen un pes de 12 kg i estan fabricats d’alumini i titani, i la seua funció principal és imitar els moviments dels músculs humans. I aconseguir que aquells xiquets amb l’ajuda d’aquest puguen donar el seus primers passos.
Ara el més important és democratitzar-lo per a que estiga a la disponibilitat de tots els menuts possibles, a l’igual que puga començar a generalitzar-se el seu ús en hospitals i clíniques de rehabilitació, citava la científica.
NOTICIA ORIGINAL
NOTICIA SEMBLANT 1
NOTICIA SEMBLANT 2
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada