dilluns, 24 de maig del 2021

EL PRIMER EXOESQUELET PEDIÀTRIC ÉS ESPANYOL



El primer exosquelet ha sigut creat per la científica Garcia Amanda amb la fi de poder ser utilitzat per tots els menuts que pateixen parálisis cerebral o una atrofia muscular espinal. La paràlisis és una de les malalties més ordinàries a Espanya que afecten entre 2 i 2.5 per cada mil nascuts. En canvi, l’atròfia tan sols está present en unes 400 families espanyoles. 


Tot va començar en el moment que Garcia Amanda va conèixer a una pacient pediátrica tetrapléjica. Desde aquell instant es va dedicar expressament al desenvolupament i perfeccionisme dels exoesquelets biònics, bautissats com Atles 2030. Tenen un pes de 12 kg i estan fabricats d’alumini i titani, i la seua funció principal és imitar els moviments dels músculs humans. I aconseguir que aquells xiquets amb l’ajuda d’aquest puguen donar el seus primers passos. 


Ara el més important és democratitzar-lo per a que estiga a la disponibilitat de tots els menuts possibles, a l’igual que puga començar a generalitzar-se el seu ús en hospitals i clíniques de rehabilitació, citava la científica.


NOTICIA ORIGINAL
NOTICIA SEMBLANT 1
NOTICIA SEMBLANT 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada