dissabte, 2 de desembre del 2017

El cervell és el que més diferencia els humans de la resta de primats


Un anàlisi dels teixits de cervell humà, de ximpance i macacos, fet per un equip internacional, diuen que el cervell humà no és només més gran, sinó que al tindre més cèl·lules, i aquestes estar més interconnectades tenen més capacitat de processament.



En l'estudi es van analitzar 247 mostres de teixit de 16 regions del cervell implicades en el comportament i en el procés cognitiu d'alt nivell. En aquest estudi és van trobar diferencies i similituds. Es van trobar similituds, entre les espècies de primats, pel que fa a l'expressió gènica en totes les regions del cervell estudiades, la regió del cervell implicada en l'aprenentatge d'ordre superior que més diferencia els humans dels altres simis. En canvi, l'àrea del cervell humà en què es va detectar una expressió gènica més específica va ser l'estriat , una regió que habitualment s'associa al moviment i que podria estar vinculada a la bipedación.



Els autors de l’estudi es van centrar en el gen TH, que no està present en les persones que tenen Parkinson. En la investigació també es van trobar alts nivells d'expressió del gen MET en el còrtex prefrontal humà en comparació amb els tres primats estudiats.












Noticia original

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada