dimecres, 3 de maig del 2017

BIG BANG 
El Big Bang és un fenomen conegut com si fóra un gran esclat, va deixar un senyal observada per primera vegada en 1965. Aquell any, Robert Wilson i Arno Penzias, van descobrir un senyal de ràdio que arribava des de tots els punts de l'espai. Era el fons còsmic de microones, una espècie d'eco radioactiu d'aquella gran expansió inicial.


Aquella primera llum detectable pels telescopis humans va aparéixer 300.000 anys després de l'esclat. García Muñoz ha desenrotllat un instrument que pot ajudar a detectar ones gravitacionals primigènies .Este fenomen consistix en una espècie d'ondulacions.
Els responsables de l'Observatori d'Interferometría Làser d'Ones Gravitacionals (LLIGUE) , als EUA, van anunciar que havien captat les ones produïdes pel xoc de dos forats negres.
L'aparell dissenyat per García Muñoz,  permet capturar  fotons individuals a temperatura ambient. Disposem d'un prototip de detector operatiu en Nova Zelanda, i han aconseguit demostrar que, segons allò que s'ha esperat, permetria detectar fotons individuals


Durant els pròxims anys, científics de tot el món tractaran d'esbrinar si realment hi ha aquelles ones gravitacionals primigènies provocades pel Big Bang

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada