divendres, 12 de maig del 2017

El mateix impacte que va crear la Lluna va formar també l'escorça terrestre


Més del 90% de l'escorça terrestre està feta de minerals rics en silici, com a feldspat o quars. Però d'on procedeix tot aquest material?

La teoria establerta sosté que tots els ingredients de l'escorça continental de la Terra es van formar com a conseqüència de l'activitat volcànica. Ara, no obstant això, els investigadors Don Baker i Kassandra Sofonio, de la Universitat McGill, a Canadà, acaben de publicar en Earth and Planetary Science Letters una possibilitat completament diferent: alguns dels aquests components "van ploure" sobre la superfície des de l'atmosfera primerenca, molt densa després d'un enorme impacte, el mateix que també va donar origen a la Lluna.



Els científics, en efecte, creuen actualment que un cos planetari de la grandària de Mart es va precipitar en el passat (fa uns 4.500 milions d'anys) contra la "proto-Terra", fonent-la i convertint la seva superfície en un vast oceà de magma. Després de la brutal col·lisió, que va crear suficients enderrocs per formar la Lluna, la superfície terrestre es va ser refredant gradualment fins a fer-se sòlida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada