El coautor de l'avaluació i professor d'Antropologia de la Universitat d'Illinois (EUA) Paul Garber, afirma: “Per a moltes d'aquestes criatures és realment la seua última hora”, com per exèmple l'orangutan de Sumatra. A més afig: “Moltes espècies de lèmurs, micos i simis tenen poblacions de pocs milers d'individus i, en el cas d'uns altres, solament queden uns 30 exemplars”
Les principals amenaces d’aquests primats són la pèrdua d’hàbitat per l’expanció de l’agricultura principalment, encara que també la ramaderia, l’explotació del petroli i la mina, la construcció de preses i carreteres, la caça d'aquests primats o el tràfic il·legal de milers d'exemplars.
Per açò els experts demanen una acció urgent per protegir les seues poblancions i els primats que es troben en perill d’extinció per l’acció humana. també demanen millorar la salut, el control de natalitat, l'accés a l'educació de les persones i el desenvolupament de projectes sostenibles, ja que dos terços de les especies del primats viuen a països com Brasil, Indonèsia, Madagascar i la República Democràtica del Congo.
Finalment, els investigadors conclouen: “Tenim una última oportunitat per a reduir o fins i tot eliminar les amenaces humanes cap als primats i els seus hàbitats, per a orientar els esforços de conservació i augmentar la conscienciació. Després de tot, els primats són els nostres parents biològics més propers”.
Notícia original
Vídeo
Notícia relacionada 1
Notícia relacionada 2
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada