Dos laboratoris a Xina han tingut èxit en la transformació de cèl·lules de la pell en neurones usant solament una convinació de substàncies químiques. Un grup va utilitzar cèl·lules humanes d'individus sans i de pacients amb Alzheimer i l'altre grup va usar cèl·lules de ratolins.
Els dos estudis reforcen la idea de que la via química és una forma prometedora d'avançar en la recerca sobre la reprogramació de cèl·lules, ja que permet aconseguir els mateixos resultats i és capaç d'evitar els problemes tècnics i les preocupacions de seguretat. Un dels reptes de forçar a les cèl·lules a canviar d'identitat és que aquelles que finalment s'obtenen com a resultat del procés poden semblar normals però presentar en la seua interior activitats diferents que les de les seues homòlogues que s'han format de manera natural.
L'estudi amb cèl·lules humanes ho ha realitzat l'equip de la científica Jian Zhao, dels Instituts de Ciències Biològiques de Shanghái i la Universitat Tongji també en Shanghái i l'estudi amb cèl·lules de ratolí ho ha dut a terme l'equip de Hongkui Deng, del Centre de Recerca de Cèl·lules Mare adscrit a la Universitat de Pequín.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada