Les opcions actuals de tractament del Parkinson pot causar efectes secundaris greus i perdre eficàcia amb el temps. En un estudi, científics van demostrar que el trasplantament de neurones derivades de cèl•lules mare embrionàries humanes pot restaurar la funció motora en un model de rata de la malaltia de Parkinson, aplanant el camí per a l'ús de teràpia de reemplaçament cel•lular en assajos clínics humans.
L'estudi representa una fita important en l'avaluació preclínica de les neurones dopaminèrgiques i proporciona un suport essencial per al seu ús en el tractament de la malaltia de Parkinson.
La malaltia de Parkinson és causada, en part, per la mort de les neurones que alliberen un neuroquímic cerebral anomenat dopamina, el que porta a la pèrdua progressiva de control sobre la destresa i la velocitat del moviment. Actualment les opcions de medicaments i de tractament quirúrgic disponibles poden perdre eficàcia amb el temps i causar efectes secundaris greus, com els moviments involuntaris i problemes psiquiàtrics. Mentrestant, un altre enfocament que implica el trasplantament de cèl•lules mare humanes s'ha produït beneficis clínics duradors; però, els efectes positius només es van observar en alguns individus i també poden causar moviments involuntaris impulsats pel propi empelt. A més, l'ús de teixit embrionari humà presenta qüestions logístiques com ara la disponibilitat limitada de les cèl•lules, la qual cosa dificulta la traducció efectiva del trasplantament de teixit fetal com una opció terapèutica realista.
Per avaluar amb rigor un enfocament alternatiu de tractament basat en cèl•lules mare, uns investigadors van trasplantar neurones dopaminèrgiques a les regions del cervell que controlen el moviment en un model de rata de la malaltia de Parkinson. Les cèl•lules trasplantades van sobreviure al procediment, van restaurar els nivells de dopamina de tornada a la normalitat als cinc mesos, i van establir el patró correcte de les connexions de llarga distància en el cervell.Com a resultat d'això, aquesta teràpia restaura la funció motora normal en els animals. És important destacar que les neurones dopaminèrgiques mostren una eficàcia i una potència similar a les neurones fetals quan es trasplanten en el model de rata de la malaltia de Parkinson, el que suggereix que l'enfocament basat en cèl•lules mare pot ser una alternativa viable als enfocaments que ja han estat establerts amb cèl•lules embrionàries en els pacients de Parkinson.
Noticia original
Noticies relacionades:
NR1
NR2
Video:
Hola Sara! Aquesta noticia és molt important, important per a nosaltres també. El temps passa i sense adonarno-se'n nosaltres també ens farem majors, també perdrem la memòria i algunes facultats imprescindibles per a una vida independent d'altres persones. Aquest descobriment com molts altres relacionats amb la vida humana son de vital importància per als científics.
ResponEliminaLes cèl·lules mare, que ara estan de moda al món dels científics, regeneren les cèl·lules que el parkinson mata, les neurones que alliberen dopamina (el que porta a la pèrdua progressiva de control sobre la destresa i la velocitat del moviment).
A mi m'ha paregut una noticia molt interesant. els nostres majors perden memòria i facultats biològiques importants degut a aquestes malalties. Espere que algun dia es puga curar definitivament aquesta malaltia, i d'altres també importants.