Un equip de bioquímics de la Universitat de Califòrnia a Los Angeles (UCLA) acaba de trobar proves que ja hi havia vida a la Terra fa 4.100 milions d'anys. Açò implica que la vida va començar molt poc temps després que el nostre món es formés, fa 4.554.000 d'anys.
El nou estudi suggereix que la vida ja existia fins i tot abans del «Gran Bombardeig» , un període durant el qual, fa 3.900 milions d'anys, es van produir incomptables col•lisions amb estels i fins i tot planetàries i durant el qual es van formar, per exemple, els majors cràters de la Lluna.
Durant molt de temps s'ha cregut que la Terra era àrida i desolada durant aquesta època llunyana i violenta, però diversos estudis estan començant a demostrar que en realitat no va ser així. La Terra primitiva no era certament un planeta en ebullició.
Els investigadors de la UCLA van estudiar més de 10.000 circons , formats a partir de roca fosa o magmes, procedents d'Austràlia occidental. Els científics van identificar 656 circons a l'interior dels quals hi havia una sèrie de taques fosques, i van analitzar 79 d'ells amb una tècnica espectroscòpica capaç de mostrar en 3D l'estructura molecular i química d'antics microorganismes. El que buscaven eren traces de carboni, l'element en què es basa la vida.
Un dels 79 circons analitzats contenia grafit (carboni pur) en dos llocs diferents. És la primera vegada en 4.100 milions d'anys que aquest grafoto queda exposat. Ningú ha ofert una alternativa plausible i que pugui explicar la presència de grafit no biològic en un zircó.
Notícia original
Notícies relacionades :
-Descobreixen una peça clau en l’origen de la vida.
-Troben en l’ARN pistes sobre l’origen de la vida.
-Vídeo :
Hola Jose, he vist esta notícia i he decidit comentar-la perquè m'interessa molt l'evolució de la vida en les primeres etapes de la formació de la Terra.
ResponEliminaLlegir que ja hi havia vida abans d'aquells temps de meteorits m'ha extranyat molt, ja que en aquell temps la terra era una gran bola de foc ardent (o això creia abans de llegir que en realitat no era així), i en aquelles condicions és pràcticament impossible que hi hagués vida.
Finalment, m'ha semblat interessant què a partir d'unes pedres que a simple vista no hi pots trobar res, s'haja fet tota aquesta investigació.