El major indicador és que la recuperació dels animals davant de les extincions va començar únicament quan l'activitat volcànica paró", assenyala a Sinc Paul Renne, investigador principal del treball i director del Berkeley Geochronology Center. Per a arribar a estes conclusions, l'equip de geòlegs va analitzar els fluxos de lava conservats en les traps del Decán a l'est de Mumbai (Índia) , on en alguns llocs hi ha una acumulació vertical d'un quilòmetre o més.
"Las erupcions van ocórrer al mateix temps que la colisión", diu Renne. Les noves dates revelen que els fluxos de lava d'esta zona de l'Índia, que en eixe moment estaven entrant en erupció més lentament, van duplicar la seua activitat en els milers d'anys posteriors a la caiguda del cometa. A més, a partir d'eixe moment el volum del magma va augmentar en cada esdeveniment.
És molt interessant aquesta notícia Després de tota una vida dient que els dinosaures es varen extinguir per un gran cometa que va caure, noticies com aquestes fan que em sorprenga. Està clar que el cometa va caure, en cap moment ho nega, però és curiós que també ajudaren les erupcions volcàniques com a India.
ResponElimina