dissabte, 27 d’abril del 2013

Les oronetes no tornaran:


Des del 1998, SEO/BirdLife ha estat fent observacions 125 espècies d'aus, abundància i distribució dins el territori espanyol, i fins fa poc ha presentat el programa Sacre.

Aquest programa estudia les tendències de les aus en primavera, així com estadístiques. Els motius pels quals s'està duguen a terme aquest programa són que les aus són unes grans indicadores de l'estat de biodiversitat, no sols perquè integren els factors ecològics, sinó perquè estan presents en tots els habitats i són molt sensibles als canvis medi ambientals.

Aquest programa reuneix a més de 1.000 voluntaris per a eixir al camp, en primavera, i comptar les aus que hi han en un lloc, i tornar al cap d'un any, per a veure el desenvolupament, els apunts que proporcionaran seran clau per a descobrir l'evolució de les aus.

Els estudis anteriors han determinat que els llocs on estan descendint les poblacions d'aus es troben en pobles abandonats i als camps agrícoles, en canvi a les zones forestals ascendeix el nombre d'aus, degut als canvis dràstics i ràpids, com per exemple l'agricultura intensiva, la ramaderia extensiva, l'ús de productes químics, pesticides, i activitats de caça descontrolades.

Notícia original.

Notícies relacionades:

El falcó peregrí en perill d'extinció.

Un pollet de trencalòs, l'esperança d'aquesta espècie en els Pics d'Europa.

Vídeo:

1 comentari:

  1. M'ha paregut una notícia impactant, ja que es mostra com per la causa del les transformacions de la natura que fem els humans, les aus tinguen que translladar els seus nius a altres llocs on no hi hagen productes químics. És una notícia per a concienciar a la població de que per culpa nostra estem fent que moltes especies animals es queden sense una llar on poder viure sense molestar a ningú.

    ResponElimina