Fragments de pedra d'una grandària entre 1 centímetre i diversos metres, han impactat en els anells del sext planeta del Sistema Solar: Saturn.
Fins ara els astrònoms sols havien pogut observar directament els impactes de meteorits a la Terra, a la Lluna y a Júpiter, però ara, gracies a la nau Cassini de la NASA enviada per a estudiar el planeta Saturn i les seues llunes, s'ha pogut observar aquest fenomen.
Aquesta va ser enviada el 1997 i era un projecte conjunt de la NASA, la Agència Espacial Italiana i la Agència Espacial Europea. No va ser fins al 2004, quan la nau va aconseguir entrar en l'òrbita de Saturn i fins al 2005, quan va alcançar la lluna de Tità.
El fet d'analitzar aquest impacte, es molt important per al estudi del nostre Sistema Solar, perquè açò ajudarà als científics a comprendre com es formen els diferents planetes del nostre sistema.
Els investigadors creues que els trossets de meteorit resultant de la fragmentació al interactuar amb els anells, redueixen la seua velocitat i entren en la òrbita de Saturn. No obstant, els anells son clars i brillants, lo que significaria que son molt mes joves que el planeta.
Noticia Original
Noticies relacionades:
Así es Encélado, la luna de hielo más enigmática de Saturno
El antiquísimo origen de parte del agua de los anillos y satélites de Saturno
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada