diumenge, 28 d’abril del 2013

L'edat condiciona el treball de les formigues obreres

Un estudi de la universitat de Lausana (Suiza), va afirmar que les formigues depenguen de l´edat, ocupaven un lloc de treball en el formiguer.
Les formigues, a mesura que creixen van canvian de treball. Sembla que quan son mes menudes permanéixen dins del formiguer,i a mesura que van creixent van ixint a l´exterior. Aquesta teoria l´han realitzada els investigadors del Departamen d'Ecologia i Evolució. Laurent Keller, director del departament, va explicar que és molt difícil determinar l'edat en què les formigues abandonen un lloc de treball.
 Aquesta teoria depen de la manera de evolucionar de cada individu i de les cirscumstancies de la colonia.
Els cientifics durant unes setmanes van estudiar el comportament de les formigues obreres, procedents d'Orient Mitjà.

El repartiment del treball de les formigues sempre a estat en debat ja que entre elles no hi ha una jerarquia ni un poder central.
Els investigadors per dur a terme aquest estudi, van ficar a les formigues un codi de barres per a tindre-les localitzades i registrar el seu comportament.
La qual cosa els va perpetre agafar una gran quantitat d´informaciò, que va demostrar que les formigues obreres al llarg dede la seva vida sols exercien tres funcions diferents.
Les obreres menudes permaneixen prop de la reina, per això es denominen ``infermeres´´.
Les mitjanes son les encarregades de estar prop de les deixalles i de fer patrulles pel formiguer, aquestes s´anomenen ``netejadores´´.
Finalment, estan les de edat mes avançada que surten del formiguer i son les encarregades de l'alimentació de la colònia i de la recerca del menjar, es diuen les "farratgeres".




Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada