Tots sabem que després d’un dia dur, ens posem a escoltar música i és possible que acabem trobant-nos millor, però com és açò possible? Un grup d'investigadors de la Universitat de Montreal ha realitzat un estudi on diuen que la resposta està un un grup de neurones del encèfal, conegut com el nucli accumbens.
L’activitat neural en el nucli accumbens és un predictor dels diners que està dispost una persona a pagar per comprar una cançó. Els investigadors van crear un entorn on les persones pogueren escoltar música i gastar-se els diners per a comprar-la. Van escanejar els cervells d’aquestes persones i van descobrir que l’activitat neuronal en el nucli accumbens pot indicar si a una persona li agrada tant una cançó nova com per a comprar-la. Una major activitat del nucli podria indicar que les persones estarien dispostes a gastar més diners en la cançó. Aquest fet aporta una evidència neurobiològica de que la música és una recompensa intel•letual.
Ara bé, el nucli accumbens també interactua amb algunes de les parts més desenvolupades del cervell com les àrees sensorials o les emocionals, i el com puguen reaccionar aquestes diferents parts depenen del tipus de melodia al que hem estat exposats al llarg de la nostra vida, la qual cosa fa que siga una resposta molt individual.
Un dels motius pels que ens agrada la música és perquè ens pot recordar a alguna experiència viscuda, però el que passa amb la música que no hem sentit mai és que el cervell treballa aprenent a reconèixer millor els patrons corresponents, com una màquina de predicció. Però el que importa per als investigadors és que encara que un so no tinga cap valor de recompensa, quan el combines amb altres, el cervell l’identifica com una cosa plaent per a nosaltres.
Notícia original
Notícies relacionades:
- La part del cervell que percep la bellesa en l'art
- Investiguen per què el cervell dels artistes és tan especial
M'agrada aquesta noticia perque, aquest any he vist escases noticies musicals i com tinc avantpassats musics soc fanàtic per aquestes noticies. Javi sempre agranan cap a casa. Jazz!
ResponEliminaAquesta noticia em sembla molt interessant, ja que la música ens aporta molts beneficis a la nostra ment, ens ajuda a recordar. Analitzant breument la història humana, almenys els últims cinc mil anys, podríem afirmar que la música ha estat un dels més estimulants i nobles acompanyants que hem tingut.
ResponEliminaAquesta notícia per a mi, és una de les més interessants, ja que moltes vegades escolte música mentre alhora estic fent una altra cosa, també per a relaxar-se i a més per a recordar coses pasades...
ResponEliminaLa música és la resposta per a poder disfrutar d'una estona amb la ment "flotan" i sense cap preocupació. Et deixe ací un link que he trobat relacionat :
http://www.larazon.es/detalle_normal/noticias/1848456/sociedad+ciencia/descubren-el-mecanismo-cerebral-que-hace-que#.UY-roqKeOIA