diumenge, 28 d’abril del 2013


Els adults poden millorar l'ull gandul jugant al tetris.

L'ambliopia, més conegut com 'ojo vago' és un transtorn del sistema visual que es caracteritza per una visió escassa d'un ull que afecta a un 1 i un 5 % de la població.

Un nou estudi, ha observat que jugar al tetris podria millorar la visió espacial de les persones amb aquesta anomalia. A més de ser més còmode que portar un pegat a l'ull, és entretingut. Això sí, aquest mètode pareix que sols funcione amb els adults, en els quals, cap tractament funciona. En canvi, l'Institut d'Investigació de la Universitat McGill (Montreal, Canadà) indica que l'ambiolopia afecta a un 3% dels xiquets i és la principal causa del deteriorament visual.



"Es un problema del desenrotllament de la visió. A vegades, els ulls tenen distinta graduació o un té més estrabisme que un altre. Llavors, el cervell es queda amb l'ull 'bo' i va anul·lant el que té més problemes de visió" -així afirma José María Rodríguez Sánchez el cap de secció d'Oftalmologia de l'Hospital Universitari Ramón i Cajal, a Madrid-.


Notícia original.
Notícies relacionades:
Preguntes sobre l'ull gandul; dubtes.
L'ull gandul es pot evitar si es detecta a temps.

Vídeo:









2 comentaris:

  1. Aquesta és una notícia interessant, ja que jo mai havia escoltat que gràcies al jugar al ‘Tetris’ pots prevenir l’ambliopia.
    Per altra banda, jo pense que aquest joc pot millorar l’ambliopia, però per altra banda no s’ha de abusar d’ell, ja que les pantalles dels mòbils, ordinadors, etc. fan malbé la nostra vista.
    He pareix molt interessant aquest estudi que han realitzat per saber que el ‘Tetris’ pot ajudar.

    ResponElimina
  2. Com ha dit Penelope, a mi també em pareix una notícia molt i molt interesant. No havia escoltat mai que jugant a un joc (sempre amb un control moderat) poguera ser beneficiari per a la salut, en concret amb el problema de la vista més comú en els adults anomenat ambliopia. També compartisc la idea de que tenim que controlar el temps que dediquem a aquests aparells ja que de ser beneficiari per a l'ull pot arribar a perjudicar-lo a causa de les ones magnètiques. Si de veritat funciona pot aribar a ser un gran avanç. La notícia està molt ben redactada i és molt fàcil de llegir encara que m'ha semblat una mica curta i pense que falta informació per aclarir coses.

    ResponElimina