Algunes proteïnes especialitzades creen unes vesiculetes que serveixen per a emmagatzemar el rebuig de les cèl•lules. El que fan les vesícules és transportar proteïnes en mal estat des de la superfície cel•lular fins a l’interior on es troben les zones de reciclatge.
El que s’ha descobert és el procés de creació d’aquestes vesícules que el du a cap les proteïnes ESCRT.
Aquestes “bosses de basura” realitzen una tasca important ja que si no feren la seua funció apareixerien malalties com podrien ser deficiències neurodegeneratives i càncer.
Un equip de l’Institut Weill de Biologia Cel•lular i Molecular de la universitat de Cornell ha observat en l’ESCRT un complex amb el nom d’ ESCRT-III que feia que es doblegaren les membranes cel•lulars. Aquest procés és indispensable per a la formació d’aquestes vesícules que es formen per a emmagatzemar rebuig.
Aquest descobriment donarà pas a que en un futur s’investigue quins passos són els finals en la creació de les vesícules, el pas en que es tanca la “boca” de la bossa vesicular.
Notícies relacionades:
Vídeo:
Aquesta notícia em sembla molt interessant, ja que sense aquesta funció que realitzen les vesícules, podrien apareixer amb més facilitat malalties com deficiències neurodegeneratives i càncer.
ResponElimina