El juliol passat, el Laboratori Europeu de Física de Partícules CERN va fer l'anunci més esperat per la comunitat científica en l'últim mig segle: el descobriment d'una nova partícula en el Gran Colisionador d'Hadrons (LHC) que les seves característiques són compatibles amb el bosó de Higgs .
Les jornades, en les quals participen 180 físics i coordina un grup de la Universitat de Granada, compten amb la presència d'un dels científics que ha dirigit la cerca del bosó de Higgs anomenat Jim Virdee. El bosó de Higgs seria la clau de l'explicació de l'origen de la massa de les partícules elementals, que explicaria com es va formar la matèria de l'univers.
En el CERN participen 570 físics i enginyers espanyols, 200 en el LHC, als quals cal sumar una important comunitat de físics teòrics. Aquests científics es donen cita cada any en les Jornades CPAN per compartir els avanços assolits en els seus respectius camps i debatre els progressos futurs. La cerca de les propietats d'aquesta nova partícula similar al bosó de Higgs continua a bon ritme, i s'espera tenir nous resultats en els propers mesos abans de l'apagada del LHC en 2013.
Un altre dels temes a tractar aquests dies serà la construcció d'un nou accelerador de partícules que estudiarà detalladament el que es descobreixi en el LHC.
En 2012 es compleixen cent anys del descobriment dels rajos còsmics. Una porció d'ells correspon a les partícules més energètiques, que ens arriben de totes adreces però l'origen es un misteri.
Noticia original :
Noticies relacionades:
Noticia 1 :
Noticia 2:
Video :
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada