Molts experts es centren en les noves tecnologies. L'especialista en canvis generacionals Jean Twenge adverteix que els adolescents, concretament, estan patint de forma més acusada els trastorns emocionals derivats de l'estrès, i no creu que siga casualitat que aquesta és la primera generació que ha crescut amb un mòbil entre les mans. La seua hipòtesi està edificada sobre una simple correlació “Apareixen els smartphones, empitjora la salut mental dels joves”, molts experts la consideren més que convincent.
Un dels arguments principals de Twenge, professora de psicologia en la Universitat de Sant Diego (EUA), és que els joves se senten bé o malament en relació amb la seua percepció de com els va als altres.
El psicòleg clínic i investigador Scott Stanley, que estudia relacions romàntiques des de la Universitat de Denver (EUA), opina que a més les xarxes socials exacerben l'ambigüitat i la incertesa en les interaccions personals, alguna cosa que la ciència també relaciona amb la deterioració de la salut mental.Stanley cita resultats del fisióleg i psicòleg rus Ivan Pavlov, famós per formular la llei del reflex condicional.
Pavlov va entrenar a gossos per a distingir dibuixos de cercles i dibuixos d'el·lipses. Condicionats experimentalment, els gossos associaven el cercle amb l'arribada de menjar, però no l'el·lipse. En reduir progressivament la grandària de l'eix major de l'el·lipse, Pavlov va aconseguir induir un estat de “neurosi experimental” en els pobres gossos que, incapaços de distingir si el dibuix mostrava un cercle o no, començaven a lladrar, s'enroscaven dòcilment o es tornaven agressius.
“Els aparells i les xarxes socials estan optimitzats per a fomentar la neurosi experimental”, declara Stanley.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada