Els investigadors van començar descobrint que les cèl·lules mare de la lent que expressen els gens PAX6 i SOX2 es renoven i es diferencien en cèl·lules que poden formar una estructura transparent que pot refractar la llum. Treballant amb ratolins, van observar que la mutació del gen Bmi-1, que s’expressa a les cèl·lules mare de la lent, obstaculitzava la proliferació d’aquestes cèl·lules i feia que apareguessin cataractes.
Finalment, els científics van comprovar que si feien servir una tècnica que permet retirar la lent malmesa mantenint les cèl·lules mare era possible aprofitar-ne la capacitat per regenerar una nova lent. Així ho van comprovar en ratolins i macacos i, finalment, en 12 nadons de fins a dos anys. Els autors de l’article de Nature expliquen que els pacients es van recuperar de la incisió a la lent en un sol mes i que van millorar significativament la visió.
NOTÍCIA ORIGINAL
NOTÍCIA RELACIONADA 1
NOTÍCIA RELACIONADA 2
Aquesta publicació em sembla molt interesant, perquè un tan percent de la gent naix en mal formacions o gens alterats, en aquesta per exemple, recuperar la visió dels xiquets, crec que és un gran abans per a la societat, ja que amb tots els avanços de hui en dia, la gent amb problemes els poden prende alguna mesura, per millorar-li la vida i viure com la resta de persones.
ResponElimina